Tips gratis-yogafilms-voor-thuis

Bijgewerkt op: 26 apr 2020

Wil je een yogales volgen zonder de deur uit te hoeven? Mijn favoriete (en gratis!) yogafilms tref je hieronder. Ideaal om thuis te doen of vanaf jouw vakantiebestemming. Enjoy!


NOG WAT TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT:

  • Als je geen ervaring hebt met yoga is het aan te raden eerst mijn blog te lezen over de verschillende yogastijlen om je te oriënteren en te kijken wat bij jou past. Bovendien kan het fijner zijn om eerst onder begeleiding lessen te volgen, er wordt dan beter op je gelet.

  • Als je toch start met yoga door eerst thuis video’s te bekijken en je stuit op een filmpje dat jou helemaal niet aanspreekt, probeer dan een andere soort of vorm. Dan kun je beter een mening vormen over yoga, er zijn namelijk zoveel soorten (zie punt 1).

  • Vaak hoor ik dat mensen het nadoen van een video niet fijn vinden omdat ze het gevoel hebben dat ze hun nek moeten verdraaien om het allemaal te kunnen volgen. Tip: kijk eerst naar de film voordat je gaat meedoen of herhaal de video een aantal keer zodat je de houdingen gaat herkennen en alleen nog maar hoeft te luisteren.


1. You Tube kanaal Yoga met Suus

Aboneer je gratis op mijn videokanaal dan blijf je op de hoogte van nieuwe filmpjes.

Taal: Nederlands Lengte: 30 minuten

Diverse filmpjes online: een gentle flow-les van Yoga met Suus op het Griekse eiland Poros, zowel een flow- als een yin-les vanuit Villa Fahala in Spanje en een yin-les vanuit Amsterdam.


2. Fat burning yoga workout – Adriene

Yoga soort: core flow Taal: Engels Lengte: 40 minuten

Fat burning yoga workout! Bizar hoeveel spierpijn ik iedere keer krijg van een relatief sloom filmpje. Op haar You Tube Kanaal (Yoga with Adriene) vind je ook haar 30 Days of Yoga challenge, aanrader!


3. Yin yoga for the spine – Esther Eckhart

Yoga soort: yin Taal: Engels Lengte: 60 minuten Props: blokken/ dekens kunnen handig zijn

Informatieve en duidelijke uitleg. Je blijft gemiddeld 3 minuten in iedere houding. Deze yin les voelt als een diepe massage voor je hele lichaam! Ook gemakkelijk op bed te doen.


4. Flow yoga zonder polsen - Yoga Upload

Yoga soort: core flow zonder gebruik van polsen (geen downward facing dogs) Taal: Engels Lengte: 40 minuten

Op dit You Tube Kanaal (Yoga Upload) vind je giga veel fijne yogafilms, zowel yin als yang!


5. Yin Yoga - Marcel Van De Vis Heil

Yoga soort: Yin Taal: Nederlands Lengte: 70 minuten

Een yin-les met veel achtergrondinformatie over wat de houdingen met en voor jou kunnen doen. Per houding krijg je een aantal opties om uit te kiezen. Marcel is een van de drie docenten van mijn eigen yoga-opleiding. Marcel heeft ook een fijne les van een uur (yin/yang). KLIK HIER.


6. 14 daagse uitdagende flow yoga serie - Fiji McAlpine

Yoga soort: Flow Taal: Engels Lengte: per dag verschillend

Fijne krachtige flow voor als je ervaring hebt met yoga en/of jezelf wilt uitdagen.


7. Strengthen Your Core – Kathryn Budig

Yoga soort: flow Taal: Engels Lengte: 20 min. Props: 2 blokken

Ik vind de lessen van Kathryn heel fijn: nuchter, vrolijk, power, informatief, humor. Van dit filmpje kan ik nog steeds niet alles, dat maakt het voor mij leuk en uitdagend. Je hebt blokken nodig, maar 2 dikke boeken zijn ook prima! Uit diezelfde serie zijn er meer films van haar. Zoek op YouTube op ‘Yoga Journal to Go’ en je vindt ze vanzelf.


8. Yoga weight loss & balance workout – Tara Stiles

Yoga soort: flow Taal: Engels Lengte: 50 minuten

Voor deze yoga weight loss & balance workout moet je je misschien wel even over het Amerikaanse (qua sfeer en setting) heenzetten. Krachtige yoga oefeningen om belangrijke spiergroepen te stretchen en sterker te maken. Op haar You Tube kanaal vind je nog veel meer video’s.


9. Wild thing flow – Anat Geiger

Yoga soort: core flow Taal: Nederland Lengte: 30 minuten

Anat was een van mijn drie docenten tijdens mijn eigen opleiding. Wild thing flow. Fijne krachtige en mooi opgebouwde flow. Misschien ingewikkeld als je er niet mee bekend bent. Bekijk ‘m dan eerst een paar keer en doe daarna mee.


10. Yoga for Flexibility - Level 2 Sarah Beth

Yoga soort: Vinyasa, slow flow Taal: Engels Lengte: 30 minuten

Energieke rustige flow. Mooie heldere uitleg. Op haar You Tube-kanaal en vind je voor ieder nivo en moment een mooie film, ook yin.


11. Yoga with Kassandra

Yoga soort: Heel veel soorten Taal: Engels Lengte: Divers

Momenteel mijn favoriet aan duidelijkheid en diversiteit, zowel yang als yin.


12. Yoga Nidra

Yoga soort: slaapyoga Taal: Nederlands Lengte: 30 minuten

Momenteel mijn favoriet om overdag powernaps te laten lukken.


Als je het goed bevalt om thuis aan yoga te doen, dan kun je je ook oriënteren op betaalde sites. Mijn tips/favorieten:

YogaOnline – Nederlands – Een abonnement op YogaTV kost ongeveer € 30 per jaar. Super fijne lessen en het aanbod wordt groter en groter. Je kunt sorteren op yogasoort en lengte al naar gelang je zin en tijd hebt.

YogaGlow – Engels – Hier heb ik jaren een abonnement op gehad. Echt te gek, gevuld met filmpjes van heel veel professionele internationale yogadocenten. Je kunt gratis 15 dagen een proefabonnement nemen. Daarna is het 18 dollar per maand.

EkhartYoga – Engels – Een abonnement op EkhartYoga kost € 12,50 per maand. Ik ken het niet maar heb wel een aantal van de gratis films geprobeerd en die zien er veelbelovend uit.


Heb jij nog een tip voor mij? Laat het mij dan weten via info@yogametsuus.nl! Succes!


Liefs, Suus