top of page

Yoga @ Ministry of Knits (Rotterdam)

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


Dit is Nathalie Comans, eigenaresse Ministry of Knits. Ze maakt met de DUTCHMERINO schapen de mode-industrie een stapje duurzamer.Kringloopschapen op het Dakpark.


Even een klein zijpaadje: ken je het Dakpark al in Rotterdam? Een heerlijke groenplek in de stad, waar o.a. een aantal maanden per jaar de DUTCHMERINO schapen van wolboerderij Blij Bezuiden grazen waarvan Nathalie de wol benut. De wol van het Nederlandse MERINOschaap is heel geschikt om kleding van te maken én door het grazen dragen de schapen bij aan de biodiversiteit van het Dakpark.


Achtergrond wolindustrie:

Schapen scheren is tegenwoordig een kostenpost, wol brengen bij de wol-federatie kost geld. De wol van MERINOschapen is mooi, maar de productie is nu onder andere vanwege het transport vervuilend. In Australië en Nieuw-Zeeland lopen grote kuddes. De wol wordt in China gewassen en verwerkt tot half product en dan in andere landen tot garens gesponnen. De hoogste kwaliteit garens wordt in Italië gesponnen en daarna in Bangladesh en in Myanmar tot kledingstukken gebreid.


Dus voordat iets bij ons in de winkel hangt is de wol vele kilometers onderweg en weten we niets van de productie of de werkomstandigheden waarin het is geproduceerd.

Nathalie is een van de weinige in Nederland die het hele proces onder de loep neemt. Van vacht tot wol, van wol naar het garen, van het breiproces tot aan het kledingstuk. Ze doceert dit aan de Hogeschool van Amsterdam om op die manier haar kennis over te dragen en studenten te motiveren om meer en meer te letten op herkomst en productie.


Daarnaast ontwerpt en breit ze unieke 'custumfitknits' onder haar eigen label Ministry of Knits. 'Natuurlijk' maatwerk. Onderstaand enkele foto's en weer daaronderaan de beschrijving bij de foto's. Als je eens in Rotterdam bent dan is dit Atelier zeker de moeite van een bezoek waard, ook om alleen te kijken ben je heel erg welkom. Zo bereiken we met elkaar dat dit verhaal doorverteld wordt.V.l.b.n.r.o. (ook in andere kleuren):

  1. Mijn eigen unieke trui met zelfbedacht uniek licht blauw randje! Zo blij mee.

  2. De trui die ik nu pas zag en anders wel had willen hebben :-). Deze is zonder kol en met elegante subtiele pofmouwen.

  3. Kijk die getailleerde achterkant van dit vest, volgens mij trek je die nooit meer uit.

  4. De voorkant heeft boven 3 drukkers.

  5. Super lichte fijne omslagdoek.

  6. Gave online-yogales-plek!
Kommentare


bottom of page