top of page

Keuken

Al meer dan 10 jaar kom ik voor mijn eigen vakanties regelmatig op Poros. Voor de zee, de natuur, de sfeer, de levendigheid en de rust. Eigenlijk nooit echt voor de Griekse keuken. Totdat een vriendin mij meenam naar Odyssey's bistro. 
 
Dora en haar moeder Katerina stellen daar per dag het menu samen, afhankelijk van het seizoen en de wensen van de gasten.
Door mijn ogen gezien zijn de Odyssey-restaurants sfeervoller dan de meeste taverna's en qua keuken aangenaam moderner en creatiever. Vegetarisch of veganistisch is daar al jaren gangbaar op het menu en voor de yogaweken standaard (wel vis, geen vlees). De basis van vele gerechten bestaat sowieso uit zongerijpte groenten uit eigen moestuin. Neem er een frisse, lichte, koele huiswijn of een huisgemaakte limonade bij en je maaltijd is compleet. Het ontbijt is meestal een buffet met een grote diversiteit aan locale producten en zelfgemaakt lekkers. Iedere dag andere verrassingen. Het diner wordt in het hotel aan tafel geserveerd en op de Glamping gepresenteerd op een schitterend buffet.

Lactose- of glutenvrij is geen probleem, onze keuken is echter niet coeliaki-proof. Andere dieetwensen zijn zéker bespreekbaar. Het keukenpersoneel kan apart iets bereiden en houdt van creatieve oplossingen. Het is wél fijn om een dieet vooraf bij de boeking alvast door te geven of te bespreken.  Iets extra's rekenen wij niet voor speciale diëten. Het ontbijt en 5x diner is in de prijs inbegrepen. Ongeacht of je een dieet volgt of niet. Jij mag jezelf heerlijk laten verwennen. Als je voor de (speciale) verwennerij iets extra's wilt geven dan is dat natuurlijk altijd leuk: er is een fooienpot die het personeel onderling verdeelt.
bottom of page