top of page

Yoga @ Fort van Hoofddorp (Stelling van Amsterdam)

Bijgewerkt op: 31 mei 2021


Met glunderhoofden, bruisende bubbels en nastuitergevoelens hebben we afgelopen weekend het eerste stuk van de opening van het Fort van Hoofddorp beleefd. Wat een schitterende plek. Meer foto's onderaan deze blog.


Het fort van Hoofddorp: een aanrader als je houdt van onverwachte parels, van stilte en creativiteit, van geschiedenis en stijlvolle architectuur, van oud in een nieuw jasje en van originaliteit met een persoonlijk verhaal.


Je kunt het fort bezoeken voor een wandeling, een moment op een bankje in de schitterende tuin, een rondleiding, een theatervoorstelling of een bezoek aan het stijlvolle restaurant of gewoon om een koffie te drinken of een ijsje te eten. Het kan er allemaal en is dus voor iedereen.


Zo ook voor de online yogalessen van afgelopen weekend. Tijdens de les konden we ons wanen in Fort van Hoofddorp van begin 1900. Toen 200 militairen hier bivakkeerden op het fort om Amsterdam te kunnen verdedigen. Het fort als onderdeel van de stelling van Amsterdam. Een ingenieus verdedigingswerk, omringd door water, niet diep genoeg voor schepen en te diep voor man en paard.


We waanden ons tijdens de les in die tijd en voelden de spanning van de mogelijke aanvallen in ons lichaam. O.a. onze buik spande zich, we hielden onze adem in en klemden onze kaken. Spanning in onze heupen voelden we eigenlijk niet direct. Dat gebeurt vaak ongemerkt: het opbouwen van spanning in de heupen/onderrug. We parkeren gevoelens waar we even geen raad mee weten of geen zin in hebben in onze heupen/onderrug.


Dus juist in en om het fort gingen we ‘twisteren’ met de heupen. Om ons eigen verdedigingsmechanisme wat te openen, wat te ontspannen.


Uiteindelijk is het fort overigens nooit gebruikt om aan te vallen of af te weren. Omdat tegen de tijd dat het fort klaar was de vliegtuigen begonnen te vliegen en er zo dus ook aanvallen vanuit de lucht konden plaatsvinden.


‘Toevallig’ dat de aankondiging van deze les ‘het twisteren van de KLM-crew’ was en al klaar lag vóórdat ik de uitnodiging kreeg om bij het Fort les te geven. All meant to be!!!


Ga het zien dat magische Fort. Ik ben benieuwd wat het jou gaat brengen.


Wil je ook online meereizen en de wisselende yogaplekken zien/beleven tijdens de les? Meer info op www.yogametsuus.nl/online.


Op de foto's vlbnro:

1. De zoom-les op zaterdag vanuit de Poterne.

2. Veel online deelnemers.

3. En een aantal live!

4. Vervolgens op zondag vanaf buiten.

5. De after-picknick met de fort-eigenarsse Femme Hammer, zonder wie dit allemaal nooit had bestaan en was ontstaan! De diversiteit van oa haar creativiteit, oplossingsgerichtheid en enthousiasme is aanstekelijk!!!

6. Een indruk van het terras dat binnenkort weer open gaat!

7. Het theater van het fort. De volgende les is daar live, met iedereen die zin heeft om betoverd te raken! Hou de nieuwsbrieven in de gaten.

8. Bij deze, wij hebben het fort alvast geopend. Vanaf half juni is het open voor iedereen. Alle informatie rondom het fort: https://www.fortvanhoofddorp.nl/

9. De aankondiging van deze les ‘het twisteren van de KLM-crew’. Lees het hele verslag en ontdek de 'toevalligheid'.

Comments


bottom of page