top of page

Goddelijke anders-dan-anders pastarecept


Dit pastarecept komt uit Ottolenghi's top kookboek 'Flavour'.

Voor 4 personen.


50 ml olijfolie

6 tenen knoflook


400 gr kikkererwten (uitgelekt 240 gr)

2 tl scherp gerookte paprikapoeder

2 tl gemalen komijnzaad

klein blikje tomatenpuree


40 gr peterselie grof gesneden

2 tl citroensap

3 el fijne kappertjes

80 gr groene olijven gehalveerd


250 gr cherrytomaatjes gehalveerd

2 tl agavesiroop

1/2 el karwijzaad of korianderzaad


250 gr pastaschelpjes

500 ml groentebouillion


zout en zwarte peper


Doe de eerste 2 ingrediënten in een wok en bak 2 minuten op half hoog vuur.


Vervolgens voeg je de volgende 4 ingrediënten toe met een halve tl zout en plaats je de deksel er op. Hou het half hoge vuur. Bak ongeveer 10 minuten tot de kikkererwten licht knapperig zijn. Schep 1/3 van de kikkererwten apart als garnering.


Roer de volgende 4 ingrediënten in een schaaltje. Doe 2/3 van dit mengsel in de wok, samen met de volgende 3 ingrediënten en laat het al roerend 2 minuten mee koken.


Voeg de laatste 2 ingrediënten, samen met 200 ml water en 1/4 tl zout toe en laat de pasta gaar koken in ongeveer 12 minuten.


Roer de rest van het peterseliemengsel door de pasta en garneer met de achtergebleven kikkererwten en draai er een flink portie zwarte peper over.

Kommentare


bottom of page