Dit pastarecept komt uit Ottolenghi's top kookboek 'Flavour'.
Voor 4 personen.
50 ml olijfolie
6 tenen knoflook
400 gr kikkererwten (uitgelekt 240 gr)
2 tl scherp gerookte paprikapoeder
2 tl gemalen komijnzaad
klein blikje tomatenpuree
40 gr peterselie grof gesneden
2 tl citroensap
3 el fijne kappertjes
80 gr groene olijven gehalveerd
250 gr cherrytomaatjes gehalveerd
2 tl agavesiroop
1/2 el karwijzaad of korianderzaad
250 gr pastaschelpjes
500 ml groentebouillion
zout en zwarte peper
Doe de eerste 2 ingrediënten in een wok en bak 2 minuten op half hoog vuur.
Vervolgens voeg je de volgende 4 ingrediënten toe met een halve tl zout en plaats je de deksel er op. Hou het half hoge vuur. Bak ongeveer 10 minuten tot de kikkererwten licht knapperig zijn. Schep 1/3 van de kikkererwten apart als garnering.
Roer de volgende 4 ingrediënten in een schaaltje. Doe 2/3 van dit mengsel in de wok, samen met de volgende 3 ingrediënten en laat het al roerend 2 minuten mee koken.
Voeg de laatste 2 ingrediënten, samen met 200 ml water en 1/4 tl zout toe en laat de pasta gaar koken in ongeveer 12 minuten.
Roer de rest van het peterseliemengsel door de pasta en garneer met de achtergebleven kikkererwten en draai er een flink portie zwarte peper over.
Comments