Granola recept

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021




Dit suikerloze snoepgoedrecept is geinspireerd door een mix van ontvangen recepten van vriendinnen Jolanda, Ingeborg en Lotje.


2 cups / 340 gram boekweit

2 cups / 340 gram ongezouten, ongebrande noten, grof gehakt (kan een mix zijn van bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, walnoten, pecannoten)

1/2 cup / 45 gram kokosrasp

1/4 cup / 25 gram hennepzaad

3 el kokosolie, gesmolten

1 banaan

2 gedroogde vrijgen

2 dadels

snuf zout


Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pureer en vermeng de banaan, gedroogde vijgen, dadels en kokosolie.

Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en schep het mengsel erop. Bak 15 minuten, schep even om en bak nog eens 5 á 10 minuten. Haal de granola uit de oven, laat het afkoelen en schep daarna in een glazen pot.