Programma

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

‘You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination.’    

 

In onderstaande informatie neem ik je alvast een stukje mee op reis. Ik probeer hier zo volledig mogelijk in te zijn, maar het blijft een zeilreis, de wind bepaalt. Dat maakt bootreizen juist zo ook extra bijzonder.  
 
De reis:  
 

- is op en rondom deze prachtige zeilboot: de Sailing Chef.
 

- start en eindigt in het thuisland van onze bemanning (Turkije) met tussendoor, indien mogelijk, een prachtige uitstap naar het Griekse eiland Symi.
 

- vindt voor zowel de bemanning als voor mij plaats in heel erg bekend en azuur blauw vaarwater. Het is het thuisgebied van de bemanning (Caner en Mujdat). Met beide werk ik al jaren en Caner is ook de kok tijdens mijn yogaweken in Spanje.  
 

- vindt plaats in het zeilgebied waar ik in 2006 samen met mijn vriend voor het eerst kwam aanvaren met onze eigen boot. Wij waren gelijk verkocht, zo mooi is het daar en zo gastvrij zijn de mensen. We hebben daarna jaarlijks iedere hoek / baai verkend.
 

- neemt jou al varend mee om ook aan jou al die idyllische (yoga)plekken te laten zien. De yoga doen we afwisselend aan boord en op het land en soms zelfs bij de locals thuis (op hun dakterras uitkijkend op zee of onder de citrusbomen).  
 

- bestaat uit heel veel zwemmen en in het water plonsen, mooie wandelingen, gezellige borrelmomenten, massages aan boord, heerlijk eten (de naam van de boot is niet voor niets Sailing Chef!) en mooie gesprekken. Per onderdeel aan jou de keuze om aan te haken of over te slaan.
 

- is qua route afhankelijk van de wind.

- is met max 11 gasten.  

 
‘Fill your life with adventures. Have stories to tell, not stuff to show 😊 ’  

Vaargebied

De opstapplek van de vaarweek is rondom de haven van Marmaris. Vanuit daar varen we direct uit naar baaien rondom de Turkse kust en indien mogelijk vervolgens naar de baaien rondom het Griekse eiland Symi te gaan. We eindigen de week rondom Datca. 

Verzorging

3 x per dag (ontbijt, lunch, diner) tovert de kok een feestmaal op tafel, m.u.v. 2 avonden, dan is iedereen vrij om voor eigen rekening aan land te eten. Indien gewenst kies ik een restaurant en eten we met (een deel van) de groep.

Dagprogramma

Aankomstdag
De meeste gasten komen met de aanbevolen vlucht naar de luchthaven van Dalaman, om vervolgens per taxi(bus) vervoert te worden naar de opstapplek. Uiteraard kun je jouw reis vooraf en achteraf naar eigen wens vormen. Op de eerste dag ben je vanaf 16u welkom aan boord.  Na aankomst ontvang je een welkomstdrankje en een kleine snack. Het gezamenlijke programma start zaterdagavond met een aperitief en diner.

Overige dagen
♡ Fruit/thee/koffie/water voor de liefhebber
♡ Wandeling - Yoga - Wandeling*
♡ Uitgebreid ontbijt
♡ VRIJE TIJD**

♡ Lunch

♡ VRIJE TIJD**
♡ Wandeling - Yoga - Wandeling*
♡ Borreltijd
♡ Een gezond mediterraans menu

* Alle 'overige' dagen worden er 2 lessen van ongeveer een uur gegeven met uitzondering van 1 dag waarop slechts 1 les gegeven zal worden. Het moment van de yogalessen wordt tijdens het ontbijt en het diner vastgesteld. We doen de yoga bij voorkeur op wisselende plekken om jou op die manier zoveel mogelijk van de mooie omgeving te laten zien. Hierdoor kan het tijdstip van de lessen verschillen en wordt de yoga regelmatig gecombineerd met een wandeling naar een mooie yogaplek. 

** Afhankelijk van de wind en het weer probeert de bemanning om ons tijdens de 'vrije tijd' blokken naar een andere baai te zeilen. Per dag is er uiteraard ook ruimte om er zelf zwemmend of wandelend op uit te gaan. Zowel de bemanning als ik doen je graag suggesties om te ontdekken.

Vertrekdag
Een laatste gezamenlijk ontbijt. Vervolgens vragen wij je uiterlijk om 11 uur van boord te gaan. Je bagage kun je gedurende de dag bij ons laten staan.