top of page

Programma

‘Je kunt de windrichting niet veranderen, maar je kunt wel de zeilen aanpassen zodat je altijd je bestemming bereikt.’    

 

In onderstaande informatie neem ik je alvast een stukje mee op reis. Ik probeer hier zo volledig mogelijk in te zijn, maar het blijft een zeilreis, de wind bepaalt. Dat maakt bootreizen juist zo ook extra bijzonder.  
 
De reis:  

 

- is op en rondom deze prachtige zeilboot: de Sailing Chef.
 

- is in het thuisland van onze bemanning (Caner en Mujdat): Turkije. Met beide werk ik al jaren en Caner is ook de kok tijdens mijn yogaweken in Spanje.  

-  start en eindigt in de thuishaven en woonplaats van de bemanning: Datca.
 

- vindt plaats in het zeilgebied waar ik in 2006 samen met mijn vriend voor het eerst kwam aanvaren met onze eigen boot. Wij waren gelijk verkocht en zijn er, ongepland, 5 jaar op en af gebleven. 

- neemt je mee om ook aan jou al die idyllische (yoga)plekken te laten zien. De yoga doen we afwisselend aan boord en op het land en soms zelfs bij de locals thuis (op hun dakterras uitkijkend op zee of onder de citrusbomen).  
 

- bestaat uit heel veel zwemmen en in het water plonsen, mooie wandelingen, gezellige borrelmomenten, massages aan boord, heerlijk eten (de naam van de boot is niet voor niets Sailing Chef!) en mooie gesprekken. Per onderdeel aan jou de keuze om aan te haken of over te slaan.
 

- is qua route afhankelijk van de wind.

- is met max 11 deelnemers.  

 
‘Vul je leven met avonturen, geen dingen. Heb verhalen te vertellen, geen dingen om te laten zien’  

Vaargebied

Het vaargebied is afhankelijk van weer en wind en is per week verschillend. Ook de opstaphaven en de afstaphaven kan hierdoor verschillen. Hemelsbreed rijkt het totale zeilgebied van de Turkse badplaats Datca tot Fethiye. 

Verzorging

3 x per dag (ontbijt, lunch, diner) tovert de kok een feestmaal op tafel, m.u.v. 2 avonden, dan is iedereen vrij om voor eigen rekening aan land te eten. Indien gewenst kies ik een restaurant en eten we met (een deel van) de groep.

Dagprogramma

Aankomstdag
De meeste gasten komen op vrijdag al naar Bodrum en regelen deze ticket, transfer en overnachting zelf. Uiteraard kan ik hier bij helpen en adviseren. Op zaterdag kun je dan de ferry nemen naar Datca, de opstapplek. Uiteraard kun je jouw reis vooraf en achteraf naar eigen wens vormen. Op de eerste dag ben je vanaf 16u welkom aan boord en ontvangen we je graag uiterlijk om 20 uur voor het welkomstdiner

Overige dagen
♡ Fruit/thee/koffie/water voor de liefhebber
♡ Yoga*
♡ Uitgebreid ontbijt
♡ VRIJE TIJD**

♡ Lunch

♡ VRIJE TIJD**
♡ Yoga*
♡ Borreltijd
♡ Een gezond mediterraans menu

* Alle 'overige' dagen worden er 2 lessen van ongeveer een uur gegeven met uitzondering van 1 dag waarop slechts 1 les gegeven zal worden. De yoga is op wisselende plekken, om zoveel mogelijk van de mooie omgeving te zien. Hierdoor kan het tijdstip van de lessen verschillen en wordt de yoga regelmatig gecombineerd met een wandeling naar een mooie yogaplek. 

** Afhankelijk van de wind en het weer probeert de bemanning om ons tijdens de 'vrije tijd' blokken naar een andere baai te zeilen. Per dag is er uiteraard ook ruimte om er zelf zwemmend of wandelend op uit te gaan. Zowel de bemanning als ik doen je graag suggesties.

Vertrekdag
Een laatste gezamenlijk ontbijt. Vervolgens vragen wij je uiterlijk om 11 uur van boord te gaan. Je bagage kun je gedurende de dag bij ons laten staan. 

bottom of page