top of page

Turkse keuken

In 2006 ervoer ik de Turkse keuken bewust voor het eerst, toen mijn vriend en ik varend, via de Zwarte Zee, de Bosporus naderden. In een eerste kleine haven werden wij spontaan uitgenodigd voor een barbecue bij een Turkse familie thuis. Nu hield ik niet van barbecueën omdat ik dit associeerde met veel vlees maar dit keer was het zo anders! De gigantische diversiteit aan groenten en kruiden in de gerechten sprongen er uit. Het was ook de eerste keer dat ik een citroen zo van de boom plukte voor het maken van de dressing bij de salade. De verfijnde manier van het voorbereiden van de maaltijd viel mij het meeste op. Alles werd klein gesneden en het oog voor de presentatie leek een 2de natuur. Zo onwijs stijlvol en smaakvol!
 
Aan boord kun je er van meegenieten. Vegetarisch (wel vis, geen vlees) of veganistisch. Samen met een frisse, lichte, koele wijn, een bubbelend watertje of een huisgemaakte limonade en je maaltijd is compleet. Ook het ontbijt is iedere dag een show. Per dag wisselende zelfgemaakt lekkernijen als verrassing, die verklap ik dus nog niet. 

Lactose- of glutenvrij is geen probleem, de keuken is echter niet coeliaki-proof. De tafel is altijd rijk gevuld met verschillende gerechten en het is gemakkelijk om van het ene wat meer te nemen en het andere te laten staan. Het is wél fijn om een dieet vooraf bij de boeking alvast door te geven of te bespreken. Iets extra's rekenen wij niet voor speciale diëten. Als je voor de (speciale) verwennerij iets extra's wilt geven dan is dat natuurlijk altijd leuk: er is een fooienpot die het personeel onderling verdeelt.
bottom of page