top of page

Hoe kom ik op Poros?

Vlucht boeken 

Voor iedere week selecteren we aanbevolen vluchten naar Athene.  Transavia, KLM en Aegian Airlines vertrekken vanaf Schiphol rechtstreeks. Het handigst is om een optie te nemen voor de week dat je wilt komen en het document met de aanbevolen vluchten op te vragen. De vluchten boek je zelf en wij helpen iedereen, indien gewenst, met het transfer van de luchthaven naar Poros.

Waar mogelijk en gewenst koppelen we deelnemers op dezelfde vlucht aan elkaar. De transferprijs voor een enkele reis ligt tussen de €45 (bus en ferry) en maximaal rond de €90 pp (taxi en ferry). 

Vliegtijd 3,5u. De website tix.nl geeft je een gemakkelijk overzicht van prijzen en tijden (aanrader om wél rechtstreeks bij de gewenste maatschappij zelf te boeken voor het geval je later nog iets wilt wijzigen).

Transferopties van de luchthaven naar Poros​

Ik help je hier ook graag mee als het ingewikkeld klinkt, dat is het namelijk helemaal niet!
Samengevat (zie hieronder de uitgebreide info):
Optie 1:

Van de luchthaven met een bus (optie 1a) of taxi (optie 1b) naar de ferryhaven van Athene (Pireaus)
om vervolgens een ferry te nemen naar Poros. Dit is een goede site om de ferrytijden te checken: https://www.ferriesingreece.com/

De ferrytickets kunnen wij voor je boeken of zelf bestellen (het beste rechtstreeks bij de gekozen maatschappij). Voor de langzame ferry (saronic ferries) is een reservering niet nodig.​

Optie 2:

Huur een auto.

Uitgebreide toelichting op de bovenstaande opties:

Als je de kaart van Griekenland niet in je hoofd hebt, dan is het handig om het volgende te weten om onderstaande opties te begrijpen. Athene heeft een ferryhaven met de naam Pireaus. Zowel Athene als Pireaus liggen aan de bovenkant van een grote baai. De baai heeft een C-vorm met en op de onderkant van de C een ''zwevend mannetje op de maan'' (ofwel: een klein eilandje en dat is Poros!) Je kan oversteken van de bovenkant van de C (Pireaus) naar Poros met een ferry (optie 1) of je kan de auto nemen dan rijd je de hele C en ga je naar Poros “het zwevende mannetje” met een kleine pont of taxi bootje (optie 2). 

Optie 1: Luchthaven -> Pireaus -> Poros

Vooraf: Kijk op https://www.ferriesingreece.com/ voor een overzicht van de ferrytijden en de verschillende ferrybedrijven. Je kunt vervolgens het beste rechtstreeks bij het betreffende ferrybedrijf boeken.

De reis: Op het vliegveld neem je één van de exit mogelijkheden met het bord waarop taxi’s en bussen staan aangegeven.

Optie 1a = bus

Bus X96 richting Piraeus (haven) = moderne bus met plek voor bagage. Kaartje koop je bij de kiosk op de stoep bij de bus. ca. €7,- pp (duurt gemiddeld 5 kwartier). Uitstappen: in Piraeus, bushalte Karaiskaki. In de bus wordt iedere halte waar de bus stopt met de juiste naam op een scherm aangegeven. Vanuit daar de weg oversteken naar de ingang van de ferryhaven, gate E8. 

of:

 Optie 1b = taxi

Taxi – ca. €50,- (duurt gemiddeld een uur), je af laten zetten bij gate E8, de ferry naar Poros.

In Pireaus bij gate E8 kun je bij de kiosk van het betreffende ferrybedrijf je tickets kopen of online bestelde tickets ophalen. De boot ligt  daar niet ver van vandaan.

LET OP!! Neem de boot richting Poros, NIET Paros.​

Optie 2:

De prijs voor een autohuur met drop off op Poros zijn vanaf €100,- voor de huur, €25 voor de brandstof en ongeveer €10 tol voor een enkele reis en is mogelijk bij Pop's Car. Ze halen je op van het vliegveld en geven je een routebeschrijving. Bij dit bedrijf kan je de auto heel dicht bij Poros weer afgeven (bij hun plaatselijke kantoortje in Galatas). Vlak bij dit kantoor zijn kleine taxibootjes die je naar de overkant (Poros) brengen voor €1,50 p.p. Dit is vijf minuten varen. Vanaf daar halen wij je op. 

Huur je een auto voor de duur van je hele verblijf dan kan je ieder bedrijf bij vliegveld Athene nemen – en zoek vooral even op internet voor de beste deal. Hoe eerder je reserveert, des de goedkoper het is.

Neem contact met mij op als dit je duizelt, ik help je graag en het is makkelijker en nog veel leuker dan je denkt :-).

bottom of page