top of page

Hoe kom ik op Poros?

Vlucht boeken 

Wij stemmen voor iedere week ons programma af rondom een bepaalde vlucht om op die manier een
gezamenlijk transfer te kunnen regelen. Het handigst is om een optie te nemen voor de week dat je wilt komen
en te informeren naar de aanbevolen vlucht. Het retourvliegticket naar Athene kun je zelf regelen.
En als je op de aanbevolen vlucht zit dan regelen wij het transfer. De transferprijs voor een enkele reis ligt dan
tussen de €35 en maximaal rond de €75 pp. Hier hoef je zelf niets voor te regelen.

Maar als je liever een dag of een paar dagen eerder komt of vertrekt dan kun je ook gemakkelijk zelf
zorgen voor jouw transfer. Transavia, KLM en Aegian Airlines vertrekken vanaf Schiphol rechtstreeks. 
Vliegtijd 3,5u. De website tix.nl geeft je een gemakkelijk overzicht van prijzen en tijden (aanrader om wél rechtstreeks bij de gewenste maatschappij zelf te boeken voor het geval je later nog iets wilt wijzigen).

 

En als je zorgt dat je uiterlijk begin van de middag landt en eind van de middag vertrekt dan is er altijd een eigen transfer te regelen voor €45 enkele reis (zie kopje transfer optie 1 hieronder). Ik help je hier ook graag mee als het ingewikkeld klinkt,
dat is het namelijk helemaal niet!

Transfer, indien wij dat voor jou regelen

Van het vliegveld naar het eiland Poros (en retour) kan op verschillende manieren.
Als je de hierboven genoemde aanbevolen vlucht neemt dan zorgen wij voor het transfer.
De prijs voor een enkele reis ligt dan tussen de €35 en maximaal €75 pp.
Bus en/of taxi's zullen dan klaar staan en indien van toepassing dan is jouw ferryticket gereserveerd.
Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je de gedetailleerde informatie, hoef je zelf niets voor te reserveren of te doen.

3 transferopties als je zelf je transfer wilt regelen​

Samengevat (zie hieronder de uitgebreide info):
 
Optie 1:

Van de luchthaven met een bus (optie 1a) of taxi (optie 1b) naar de ferryhaven van Athene (Pireaus)
om vervolgens een ferry te nemen naar Poros. Dit is een goede site om ferrytickets te bestellen: https://www.ferriesingreece.com/

Optie 2:

Neem een taxi.

Optie 3:

Huur een auto.

Uitgebreide toelichting op de bovenstaande opties:
 

Als je de kaart van Griekenland niet in je hoofd hebt, dan is het handig om het volgende te weten om onderstaande opties te begrijpen. Athene heeft een ferryhaven met de naam Pireaus. Zowel Athene als Pireaus liggen aan de bovenkant van een grote baai. De baai heeft een C-vorm met en op de onderkant van de C een zwevend mannetje op de maan, een klein eilandje en dat is Poros! Je kan de auto nemen dan rijd je de hele C en ga je naar Poros “het zwevende mannetje” met een kleine pont of taxi bootje. Of je steekt over van de bovenkant van de C (Pireaus) naar Poros met een ferry. 

Optie 1: Luchthaven -> Pireaus -> Poros

Vooraf: Kijk op https://www.ferriesingreece.com/ voor een overzicht van de ferrytijden en de verschillende ferrybedrijven. Je kunt vervolgens het beste rechtstreeks bij het betreffende ferrybedrijf boeken.

De reis: Op het vliegveld neem je één van de exit mogelijkheden met het bord waarop taxi’s en bussen staan aangegeven.

Optie 1a = bus

Bus X96 richting Piraeus (haven) = moderne bus met plek voor bagage. Kaartje koop je bij de kiosk op de stoep bij de bus. ca. €7,- pp (duurt gemiddeld 5 kwartier). Uitstappen: in Piraeus, bushalte Karaiskaki. In de bus wordt iedere halte waar de bus stopt met de juiste naam op een scherm aangegeven. Vanuit daar de weg oversteken naar de ingang van de ferryhaven, gate E8. 

of:

 Optie 1b = taxi

Taxi – ca. €50,- (duurt gemiddeld een uur), je af laten zetten bij gate E8, de ferry naar Poros.

In Pireaus bij gate E8 kun je bij de kiosk van het betreffende ferrybedrijf je tickets kopen of online bestelde tickets ophalen. De boot ligt  daar niet ver van vandaan.

LET OP!! Neem de boot richting Poros, NIET Paros.​

Optie 2:

Met een taxi is de reisduur ongeveer 2 uur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal passagiers. De taxikosten bedragen €190 voor een taxi die max. 4 personen kan vervoeren en €210 voor een taxibusje dat tot max. 8 personen kan vervoeren (enkele reis). Voorwaarde is wel dat alle passagiers met dezelfde vlucht aankomen / vertrekken. 

Optie 3:

De prijs voor een autohuur met drop off op Poros zijn vanaf €100,- voor de huur, €25 voor de brandstof en ongeveer €10 tol voor een enkele reis en is mogelijk bij Pop's Car. Ze halen je op van het vliegveld en geven je een routebeschrijving. Bij dit bedrijf kan je de auto heel dicht bij Poros weer afgeven (bij hun plaatselijke kantoortje in Galatas). Vlak bij dit kantoor zijn kleine taxibootjes die je naar de overkant (Poros) brengen voor een euro p.p. Dit is vijf minuten varen. Vanaf daar halen wij je op. 

Huur je een auto voor de duur van je hele verblijf dan kan je ieder bedrijf bij vliegveld Athene nemen – en zoek vooral even op internet voor de beste deal. Hoe eerder je reserveert, des de goedkoper het is.

Neem contact met mij op als dit je duizelt, ik help je graag en het is makkelijker en nog veel leuker dan je denkt :-).

bottom of page