top of page

Hoe kom ik op Poros?

Vlucht boeken 

Voor iedere week selecteren we aanbevolen vluchten naar Athene. Transavia, KLM en Aegian Airlines vertrekken vanaf Schiphol rechtstreeks. Het handigst is om een optie te nemen voor de week dat je wilt komen en het document met de aanbevolen vluchten op te vragen. De vluchten boek je zelf en wij helpen iedereen, indien gewenst, met het transfer van de luchthaven naar Poros.

Waar mogelijk en gewenst koppelen we deelnemers op dezelfde vlucht aan elkaar. 

Transferopties van de luchthaven naar Poros​

Ik help je hier ook graag mee als het ingewikkeld klinkt, dat is het namelijk helemaal niet!
ferry route.jpg
huurauto route.jpg
Samengevat (zie hieronder de uitgebreide info):
Optie 1:

Van de luchthaven met een bus (optie 1a) of taxi (optie 1b) naar de ferryhaven van Athene (Pireaus)
om vervolgens een ferry te nemen naar Poros. Dit is een goede site om de ferrytijden te checken: https://www.ferriesingreece.com/

De ferrytickets kunnen wij voor je boeken of zelf bestellen (het beste rechtstreeks bij de gekozen maatschappij). Voor de langzame ferry (saronic ferries) is een reservering niet nodig.​ Als jij vooraf of achteraf in Athene of in Pireaus slaapt heb ik hier nog wat tips.

Optie 2:

Huur een auto.

Uitgebreide toelichting op de bovenstaande opties:

Optie 1: Luchthaven -> Pireaus -> Poros

Optie 1a = bus

Loop vanuit de aankomsthal naar buiten en daar zie je bus X96 (24/7). Dit is de bus richting Piraeus (haven). Dit is een moderne bus met plek voor bagage. Een kaartje koop je bij de kiosk op de stoep bij de bus. ca. €7,- pp (duurt gemiddeld 5 kwartier). Uitstappen: in Piraeus, bushalte Karaiskaki. In de bus wordt iedere halte waar de bus stopt met de juiste naam op een scherm aangegeven. Vanuit daar de weg oversteken naar de ingang van de ferryhaven, gate E8. 

of:

 Optie 1b = taxi

Taxi – ca. €50,- (duurt gemiddeld een uur), je af laten zetten bij gate E8, de ferry naar Poros. Met een uber ben je vaak net wat voordeliger uit en kun je de beschikbaarheid en prijs vooraf zien bij het online boeken. Wij kunnen ook een taxi voor je regelen. Die is net iets duurder aangezien deze eventuele wachttijd incalculeert en met een bordje klaarstaat.

Er is keuze uit een snelle ferry (€35) die er iets meer dan een uur over doet en bijna iedere dag gaat er ook 1 x per dag een langzame ferry (€ 17 die er 2,5 uur over doet. In Pireaus bij gate E8 kun je bij de kiosk van het betreffende ferrybedrijf je tickets kopen of online bestelde tickets ophalen. De boot ligt daar niet ver van vandaan.

LET OP!! Neem de boot richting Poros, NIET Paros.​

Optie 2:

Voor een enkele reis kun je voor de prijzen het beste kijken bij Pop's Car. Ze halen je op van het vliegveld en geven je een routebeschrijving. Bij dit bedrijf kan je de auto heel dicht bij Poros weer afgeven (bij hun plaatselijke kantoortje in Galatas op het vaste land). Met een taxibootje ben je voor €1,50 in vijf minuten op Poros of op de Glamping. 

Huur je een auto voor de duur van je hele verblijf dan kan je ieder bedrijf bij vliegveld Athene nemen – en zoek vooral even op internet voor de beste deal. Hoe eerder je reserveert, des de goedkoper het is.

Neem contact met mij op als dit je duizelt, ik help je graag en het is makkelijker en nog veel leuker dan je denkt :-).

bottom of page